Biografie - Dominic Monaghan

16. srpna 2007 v 20:56 |  ╠Charlie Pace (Dominic Monaghan)
Dominic Monaghan
dominic-monaghan
Život Dominica Monaghana nebyl dlouhou dobu nijak zvláštní, snad až na tři prostřední jména (Bernard Patrick Luke), která při narození 8.12.1976 dostal. Narodil se v Berlíně, jeho rodina se však přestěhovala do Londýna, když mu bylo dvanáct. Brzy propadl angličtině, britském fotbalu i hudbě, a když začal studovat anglickou literaturu a drama na univerzitě, neměl žádné zvláštní plány do života. Jako nadšeného fanouška filmů jej čirou náhodou objevila britská produkce seriálu Hetty Wainthropp Investigates, který mu otevřel cestu k dalším slušným televizním produkcím. Ještě stále se pohyboval v mezích průměrné kariéry, pak ovšem přišel Peter Jackson s nabídkou na roli "Smíška" v trilogii Pán prstenů. Tady začíná pohádka, na jejímž konci je happy end a status největší hvězdy v seriálu LOST. Milovník surfingu, britských Coldplay, a divných zvířecích mazlíčků (pavouci, hadi) zůstává i přes hollywoodský opar pohodovým sympaťákem, který se nenechá za nic na světě strhnout davem.

Filmografie:
1996 - Hetty Wainthropp Investigate"
1997 - Hostile Waters
2000 - Monsignor Renar"
2001- pán prstenů: společenstvo prstenu (lord of the rings: fellowship of the ring
2002- pán prstenů: dvě věže (lord of the rings: the two towers)
2003- pán prstenů: návrat krále (lord of the rings: return of the king)
2004 - Spivs
2005 - Shooting Livien
2007- I Seel the dead
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama