Biografie Naveena

16. srpna 2007 v 20:09 |  ╠Sayid Jarrah (Naveen Andrews)
Naveen Andrews (datum a místo narození: 17.1.1962, Londýn, Velká Británie)
naveen-andrews
I když svalnatému a exoticky vyhlížejícímu herci v současnosti leží u nohou davy mladičkých fanynek, on zásadně dává přednost ženám o generaci straším. Britský herec indického původu se narodil 17. ledna 1969 poblíž Londýna ve velmi konzervativní rodině. Už v pěti letech prý prohlašoval, že by se jednou chtěl stát hercem. Po střední škole si svůj sen splnil a vystudoval hereckou školu Guildhall School Of Drama And Music - chodil do ročníku mimo jiné se slavným hercem Ewanem McGregorem.
"Pro barevné lidi není snadné získat roli ve velkofilmech. Hollywoodští a britští scénáristé pro nás úlohy nepíšou a režiséři nás odmítají obsadit do rolí postav, u kterých není jisté, jakou mají barvu pleti," prohlásil jednou kriticky Naveen. On osobně si však stěžovat nemusí. Zahrál si v řadě filmů - z těch nejznámějších jmenujme třeba Wild West nebo Anglický pacient a za své herecké výkony získal několik cen. Daří se mu i v poslední době. V roce 2004 se objevil ve velké roli v romantickém filmu Moje velká indická svatba a momentálně se připravuje na natáčení dalších dvou snímků.
Už v šestnácti se ukázalo, že mu imponují starší ženy. Začal žít se svou učitelkou matematiky, což mu přivodilo nemalé problémy. Jeho vlastní otec o něm prohlásil, že se chová jako gigolo, a spolužáci se mu posmívali na každém kroku. Vztah s bývalou profesorkou, která mu porodila syna Jaisala, je však dnes už minulostí. Teď Naveen žije v Los Angeles se svou přítelkyní, herečkou Barbarou Hershey. Svému vkusu ale zůstal věrný. Barbara je o plných jednadvacet let starší než on.
Filmografie:
1991 - London Kills Me
1992 - Wild West
1996 - Kama Sutra: A Tale of Love
1996 - The English Patient (Anglický pacient)
1998 - Bombay Boys
1998 - Mighty Joe Young (Velký Joe)
2000 - Blessed Art Thou/A Question of Faith
2002 - Rollerball (Rollerball)
2004 - Bride & Prejudice (Moje velká indická svatba)
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama